Noticia

S'activa la wifi gratuïta a Valls

L'Ajuntament de Valls ha activat avui dilluns 21 de desembre, la nova wifi pública municipal gratuïta que dóna servei al centre de la ciutat, en concret a les places del Blat i del Pati i a la totalitat del carrer de la Cort. La nova xarxa sense fils «VallsWifi» que ofereix l'Ajuntament de Valls és d'accés lliure i gratuït i s'implanta en aquesta primera fase en les zones de més interès turístic i comercial de la ciutat, però la intenció és desplegar la wifi pública progressivament en altres punts.
La regidora de Transparència i Tecnologies de la Informació, Núria Gavarró, acompanyada per responsables tècnics del departament d'Informàtica, ha presentat avui el nou servei i ha destacat que els objectius són fomentar l'accés a internet i facilitar tan la incorporació de la tecnologia com l'accés a la informació i la tramitació electrònica amb l'Ajuntament en la vida quotidiana dels ciutadans. Així, el nou servei wifi se suma a la posada en marxa la setmana passada de la seu electrònica, el nou portal web municipal des d'on es poden efectuar tràmits municipals on-line.
La wifi s'activa després que, en un primer moment s'anunciès l'obertura del servei pel mes de setemebre, i que entre els mesos d'abril i juny d'enguany ja s'hagués realitzat una prova pilot que va ser un èxit d'usuaris. Així, en només dos mesos es va passar de 400 usuaris diaris a més de 700. Per adaptar-se als requisits normatius establerts s'han modificat els estatuts de l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera per incloure-hi els serveis públics de comunicacions electròniques. La posada en marxa és el resultat d'un treball tècnic en els últims mesos per adaptar els sistemes de telecomunicacions corporatius.
L'usuari pot accedir a «VallsWifi» lliurement i sense contrasenyes a través de qualsevol dispositiu amb connexió wifi (portàtil, tablets, telèfon mòbil...). La xarxa té una velocitat de 256 Kilobytes per segon que permet navegar per internet amb normalitat i només està limitada a la descàrrega de fitxers grans, d'acord amb la normativa de la Comissió estatal de Mercats i Competència per aquest tipus de xarxes. Els requisits tècnics es poden consultar amb més detall al manual d'ús del servei que es troba a la web http://wifi.valls.cat.
La regidora Núria Gavarró ha destacat que el nou servei public de wifi representa un pas més dels acords programàtics encaminats «a impulsar des de l'Ajuntament les polítiques de transparència i tecnologies de la informació per avançar en un nou model d'administració que, acosti els tràmits municipals al ciutadà, i a la vegada ofereixi, durant el proper any, millors serveis com un nou web de l'Ajuntament, un nou portal de transparència i noves aplicacions mòbils».

 

Informació de la Seu

Accedeixi a consultar tota la informació referent a la constitució d'aquesta seu electrònica

 

Seguretat de la Seu

Des d'aquí pot consultar els elements tècnics de seguretat de la Seu que són exigits per la normativa

 

Ajuda i Suport

Accediu a aquest apartat per consultar tota la informació d'ajuda i suport per a ús d'aquesta seu electrònica

 

CALENDARI OFICIAL

Consulteu el calendari de dies laborables des d'aquest apartat

Sobre l'Ajuntament de Valls

Sobre l'Ajuntament de Valls

Plaça del Blat, 1, 43800 Valls, Tarragona 977 63 60 10

Web de l'Ajuntament

Galería Fotográfica